سوزوکی گرند ویتارا یکی از خودروهای شاسیبلند قدیمی در بازار ایران است که ایرانخودرو راه آن را از ژاپن به کشورمان باز کرده است. نسخه فیس لیفت سوزوکی گرند ویتارا در سال 2012 عرضه شد که در آن برخی تغییرات ظاهری و همچنین اضافه کردن به آپشنها صورت گرفته بود. نسخه فیس لیفت این خودرو تنها در مدل اتوماتیک در دسترس است.
در سوی دیگر این مقایسه، هایما s7 قرار دارد که آن هم با همت ایرانخودرو به کشورمان وارد شده است. این کراس اوور ابتدا در سال 1394 و در مدل اتوماتیک به ایران رسید و دو سال بعد مدل توربوشارژ آن هم خودش را به طرفداران این خودرو معرفی کرد. آنچه در ادامه میخوانید، مقایسهای است بین این دو شاسیبلند آسیایی.
مشخصات فنی
هایما s7 یک کراس اوور سایز متوسط چینی است که در نوع خود، نسل اول محسوب میشود. موتور این خودرو قادر است 170 اسب بخار قدرت و 230 نیوتن متر گشتاور در حالت بیشینه تولید کند. گیربکس 6 دنده اتوماتیک هایما s7 از طریق یک محور محرک دیفرانسیل جلو، نیروی تولیدی توسط موتور را به چرخها انتقال میدهد. هایما s7 با وزن 1510 کیلوگرم، میتواند با کمک این سیستم پیشرانش، در مدت زمان 13 ثانیه از جا کنده شده و از شتاب 0 به 100 برسد. هایما s7 در حالت ترکیبی، 8.8 لیتر بنزین مصرف خواهد کرد.
سوزوکی گرند ویتارا در مدل 2.4 لیتری اتوماتیک، دارای 4 سیلندر است و گیربکس 4 دنده اتوماتیک آن قدرت 169 اسب بخار را به چرخها انتقال میدهد. گشتاور تولید شده توسط موتور آن هم 227 نیوتن متر است. گرند ویتارا میتواند شتاب 0 تا 100 را در 12 ثانیه طی کند که رکورد بهتری نسبت به هایما است. علاوه بر این، این خودرو میتواند به حداکثر سرعت 15 کیلومتر بر ساعت برسد و مصرف سوخت ترکیبی آن 9.7 لیتر در هر صد کیلومتر است. گرند ویتارای 2.4 لیتری دستی هم از نوع دو دیفرانسیل است و گیربکس 5 دنده دستی آن نیروی تولید شده توسط موتور 4 سیلندر را به چهار چرخ منتقل میکند. حداکثر قدرت موتور 169 اسب بخار و گشتاور آن هم 227 نیوتن متر است. این خودرو رکورد بهتری نسبت به همتای اتوماتیکش دارد که برابر با 11.7 ثانیه است. بیشینه سرعت آن هم 185 کیلومتر بر ساعت است. میزان مصرف سوخت گرند ویتارای دستی از اتوماتیک کمتر بوده و در حالت ترکیبی به 9 لیتر میرسد.
ایمنی
از سیستم ایمنی هایما s7 شروع میکنیم. این خودرو به کروز کنترل، کنترل کشش، کنترل پایداری، توزیع نیروی ترمز، ترمز ضد قفل و ترمز کمکی مجهز است. در بین سنسورهای هشدار دهنده هم، هایما تنها به سنسور عقب و سنسور فشار باد تایر مجهز است که در اکثر خودروهای شاسیبلند تولید شده در سالهای اخیر، وجود داشتهاند. هایما در مجموع 4 عدد کیسه هوایی دارد که شامل کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و دو عدد کیسه هوای جانبی میشوند. از نظر سطح ایمنی هایما s7 در سطح قابل قبولی قرار دارد و هنگامی که میزبان 4 سرنشین است، میتواند حس امنیت و اطمینان را به آنها منتقل کند.
از طرف دیگر گرند ویتارای اتوماتیک را داریم. این خودرو از بین سیستمهای کمکی راننده تنها به کروز کنترل مجهز است. لیست سنسورهای هشدار دهنده در این خودرو هم تنها به یک مورد محدود میشود که سنسور عقب است. در عوض گرند ویتارا ترمز ضد قفل دارد و به سیستم توزیع نیروی ترمز و ترمز کمکی مجهز است. کیسههای هوایی آن هم از هایما بیشتر هستند. گرند ویتارا 6 عدد کیسه هوایی دارد که شامل کیسههای هوای جلویی، پردهای و جانبی میشوند. کمربندهای ایمنی پیش کشنده و محدود کننده هم در این خودرو تعبیهشدهاند تا امنیت سرنشینان در سطح بالایی تأمین شود.
گرند ویتارا در کلاس 9 به روکشهای پارچهای صندلی مجهز است و در کلاس 10 روکشهای آن چرمی هستند. ورود بدون کلید، استارت دکمهای، سیستم تهویه اتوماتیک، تنظیم 6 حالته صندلی راننده به صورت دستی و تنظیم 4 حالته دستی برای سرنشین جلو، صندلیهای عقب تاشو، خروجی 12 ولت و سانروف از امکانات رفاهی قابلذکر در این خودرو هستند.
هایما s7 نیز بهطور مشابه به استارت دکمهای و ورود بدون کلید مجهز است. سرنشینان این شاسیبلند چینی میتوانند با تهویه مطبوع اتوماتیک این خودرو هوای فضای دلچسبی را داخل اتاقک تجربه کنند. صندلی راننده در 8 حالت به صورت برقی تنظیم میشود و صندلی سرنشین جلو 4 حالته دستی است و صندلیهای چرمی به گرمکن مجهز هستند.
جمعبندی
هایما s7 و سوزوکی گرند ویتارا (نمونه فیس لیفت) هر دو خودروهایی بهروز و با امکانات رفاهی متوسط هستند. این شاسیبلندها برای اقشار متوسط جامعه طراحیشدهاند اما در کشور ما با توجه به قیمتهای نجومی، دسترسی به آنها تنها برای اقشار مرفه امکانپذیر شده است. هر دو خودرو از نظر مشخصات فنی و ایمنی عملکرد مشابهی از خود نشان میدهند. هرچند که در خصوص امکانات رفاهی، هایما s7 اندکی از گرند ویتارا عملکرد بهتری داشته است و در سوزوکی گرند ویتارا معایب اندک بیشتری نیز وجود دارد.